Ads 468x60px

Pages

Nyitott meggyeslepény

2228.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
12 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl tejföl,
2 evőkanál porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
75 dkg meggy,
10 dkg dióbél,
10 dkg zsemlemorzsa,
10-15 dkg cukor (a meggy édességétől függően),
1 mokkáskanál törött fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a tészta hozzávalóit mély tálba, a margarint reszeljük meg, vagy vágjuk szeletekre, és gyorsan gyúrjuk össze. Lisztezett deszkán liszttel időnként meghintve, tepsi nagyságúra nyújtsuk ki, majd úgy béleljük ki vele a kenetlen tepsit, hogy pereme is legyen. Ezután tegyük félre. A tésztát hintsük meg a zsemlemorzsával, majd egyenletesen szórjuk rá a kimagozott meggyet. A meggyre ugyancsak szórjuk rá a cukrot és a fahéjat, végül a közben megdarált diót. Tegyük a tepsit előmelegített, közepes hőfokú sütőbe, és 10 percig erős lángon, majd 15 percig takaréklángon süssük. Hagyjuk a süteményt a tepsiben kihűlni, csak ezután vágjuk fel kockákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése