2116.
HOZZÁVALÓK:
2 tojásfehérje,
csipetnyi borkősav,
1 dl melegített méz,
4 dl zabpehely,
1 dl apróra vágott datolya,
1 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál vanília.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot belőle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés közben. Keverjük össze a gabonapelyhet, a datolyát és a diót egy nagy tálban. A keverést finoman addig végezzük, míg a keverék egyenletes nem lesz, utána óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníliát. Egy kizsírozott tepsibe rakjuk az egészet, teáskanálnyi gombóconként. 175 fokos sütőben, 15 percig süssük. Csak akkor vegyük ki a kész süteményeket a tepsiből, ha már kihűltek.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése