2116.
HOZZÁVALÓK:
2
tojásfehérje,
csipetnyi
borkősav,
1 dl melegített
méz,
4 dl
zabpehely,
1 dl apróra
vágott datolya,
1 dl apróra
vágott dió,
1 teáskanál
vanília.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habossá
a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot
belőle. Vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet, állandó, folyamatos verés
közben. Keverjük össze a gabonapelyhet, a datolyát és a diót egy nagy tálban. A
keverést finoman addig végezzük, míg a keverék egyenletes nem lesz, utána
óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníliát. Egy kizsírozott
tepsibe rakjuk az egészet, teáskanálnyi gombóconként. 175 fokos sütőben, 15
percig süssük. Csak akkor vegyük ki a kész süteményeket a tepsiből, ha már
kihűltek.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése