2127.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg
margarin,
50 dkg liszt,
3 tojás,
4 dkg cukor,
1 csomag
vaníliáscukor,
2 evőkanál
reszelt citromhéj,
20 dkg
darabosra vágott mandula,
10 dkg egész
mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk sima
tésztát a lisztből, a tojásból, a margarinból, a cukorból, a vaníliáscukorból,
a citromhéjból és a darabolt hozzávalókból. Ezután az egész mandulaszemeket is dolgozzuk
bele. Osszuk a tésztát 3 részre, mindegyikből formáljunk kb. 3 cm átmérőjű
hengert, csomagoljuk fóliába, és 30 percig hideg helyen pihentessük. A
hengereket vegyük ki a fóliából, fektessük az alaposan kikent sütőlapra, majd
előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig süssük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk
kb. 1 cm-es szeletekre. A mandulás kekszeket ismét tegyük a sütőpapírra és
további 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése