Ads 468x60px

Pages

Olasz mandulás keksz

2127.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg margarin,
50 dkg liszt,
3 tojás,
4 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál reszelt citromhéj,
20 dkg darabosra vágott mandula,
10 dkg egész mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk sima tésztát a lisztből, a tojásból, a margarinból, a cukorból, a vaníliáscukorból, a citromhéjból és a darabolt hozzávalókból. Ezután az egész mandulaszemeket is dolgozzuk bele. Osszuk a tésztát 3 részre, mindegyikből formáljunk kb. 3 cm átmérőjű hengert, csomagoljuk fóliába, és 30 percig hideg helyen pihentessük. A hengereket vegyük ki a fóliából, fektessük az alaposan kikent sütőlapra, majd előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig süssük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk kb. 1 cm-es szeletekre. A mandulás kekszeket ismét tegyük a sütőpapírra és további 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése