2122.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg zsír,
2 tojás,
12 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
50 dkg liszt,
1-2 evőkanál tej,
a töltelékhez:
1/2 kg rétesalma,
60 dkg szilva,
10 dkg cukor,
késhegynyi őrölt fahéj,
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a zsírt a tojásokkal, a cukorral, a vaníliáscukorral, a liszttel elkevert sütőporral és a tejjel. Osszuk 2 részre, az egyik részét zsírral kikent tepsibe téve, egyenletesen nyomkodjuk el, majd a következő töltelékkel töltsük meg: a vékonyra szeletelt rétesalmát keverjük össze a kimagozott, felébe vágott szilvával, a cukor és késhegynyi őrölt fahéj keverékével. Fedjük be a tészta másik felével, és tojással bőven kenjük meg. Szurkáljuk meg villával, és forró sütőben alaposan süssük át. Tálaláskor hintsük meg vaníliás porcukorral.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése