2122.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg zsír,
2 tojás,
12 dkg cukor,
1/2 csomag
vaníliáscukor,
1 csomag
sütőpor,
50 dkg liszt,
1-2 evőkanál
tej,
a töltelékhez:
1/2 kg
rétesalma,
60 dkg szilva,
10 dkg cukor,
késhegynyi őrölt
fahéj,
vaníliás
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze
alaposan a zsírt a tojásokkal, a cukorral, a vaníliáscukorral, a liszttel elkevert
sütőporral és a tejjel. Osszuk 2 részre, az egyik részét zsírral kikent tepsibe
téve, egyenletesen nyomkodjuk el, majd a következő töltelékkel töltsük meg: a
vékonyra szeletelt rétesalmát keverjük össze a kimagozott, felébe vágott
szilvával, a cukor és késhegynyi őrölt fahéj keverékével. Fedjük be a tészta
másik felével, és tojással bőven kenjük meg. Szurkáljuk meg villával, és forró
sütőben alaposan süssük át. Tálaláskor hintsük meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése