2123.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
24 dkg liszt,
2 tojás,
2 dkg élesztő,
10 dkg cukor,
tej,
só,
a töltelékhez:
12 dkg cukor,
20 dkg
mandula,
1 citrom,
6 dkg mazsola,
4 evőkanál
rum,
fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a
vajból, a lisztből, egy egész tojásból és egy sárgájából, élesztőből és
cukorból egy kevés sóval és langyos tejjel rétestészta keménységű tésztát. Ha
szép sima és hólyagos, meleg lábassal takarjuk be, és hagyjuk kelni. A töltelék elkészítéséhez főzzünk a cukorból
egy kevés vízzel szirupot, ezután tegyük bele a héjas őrölt mandulát, egy kevés
citromhéjat, a mazsolát, a rumot, és egy pici fahéjat. Kenjük a kihűlt
tölteléket a kinyújtott tésztára, de nem egészen a széléig, azután sodorjuk
össze, tegyük tepsibe, hagyjuk kelni, és végül süssük meg. Miután kihűlt, vonjuk
be csokoládé-mázzal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése