Ads 468x60px

Pages

Piskótapuding

2119.
HOZZÁVALÓK:
14 tojás,
25 dkg porcukor,
1/2 rúd vanília,
25 dkg liszt,
8 dkg csokoládé,
1/4 kiskanál alkörmös (festőszőlő),
az öntethez:
4 tojássárgája,
12 dkg cukor,
1/2 l tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojások sárgáját a porcukorral, és a vaníliával, majd adjuk hozzá kanalanként a lisztet, és a tojások keményre vert habját. Osszuk három részre, az elsőbe tegyünk reszelt csokoládét, a másodikba pár csepp alkörmöst, hogy rózsaszínű legyen, a harmadikat pedig hagyjuk sárgára. Süssük ki külön-külön, miután kihűlt vágjuk kockákra, és rakjuk bele váltogatva a pudingformába. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral és a tejjel, majd öntsük rá a tésztára, és főzzük fél óráig gőzben. Narancsmártással tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése