2117.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1,5 dl sör (vagy tej),
50 dkg magvaváló szilva,
5 dkg darált mandula,
1 tojás,
1 evőkanál porcukor,
2 szem összetört szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tetejére:
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habossá a tojást a sörrel, adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a darált mandulát és a szegfűszeget, végül pedig keverjük bele a lisztet is. 15-20 percig hagyjuk pihenni, közben a szilvát mossuk meg, csöpögtessük le, magozzuk ki, és vágjuk apróra. A szilvadarabokat adjuk hozzá a tésztához, és az egészet keverjük össze alaposan. A 170 fokra felforrósított olajba evőkanállal szaggassuk ki, és 2-3 perc alatt süssük pirosra. A kiszedett lepényeket tegyük papírtörülközőre, és mindkét oldaláról itassuk le a fölösleges olajat. Még forrón hintsük meg vaníliás porcukorral.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése