2117.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1,5 dl sör (vagy
tej),
50 dkg
magvaváló szilva,
5 dkg darált
mandula,
1 tojás,
1 evőkanál
porcukor,
2 szem
összetört szegfűszeg,
csipetnyi só,
a tetejére:
vaníliás
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habossá
a tojást a sörrel, adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a darált mandulát és a
szegfűszeget, végül pedig keverjük bele a lisztet is. 15-20 percig hagyjuk pihenni,
közben a szilvát mossuk meg, csöpögtessük le, magozzuk ki, és vágjuk apróra. A
szilvadarabokat adjuk hozzá a tésztához, és az egészet keverjük össze alaposan.
A 170 fokra felforrósított olajba evőkanállal szaggassuk ki, és 2-3 perc alatt süssük
pirosra. A kiszedett lepényeket tegyük papírtörülközőre, és mindkét oldaláról itassuk
le a fölösleges olajat. Még forrón hintsük meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése