Ads 468x60px

Pages

Morzsa süti

2126.
HOZZÁVALÓK:
6 dkg margarin,
2,5 dkg élesztő,
1 teáskanál cukor,
2,5 dl tej,
50 dkg liszt,
4 dkg cukor,
só,
a morzsákhoz:
20 dkg margarin,
25 dkg liszt,
25 dkg feldarabolt mandula,
15 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el az élesztőt, és oldjuk fel a cukorral a langyos tejben. Meleg helyen letakarva 10 perc alatt futtassuk fel. Kissé olvasszuk meg a margarint, majd a lisztet, a cukrot, a sót és az élesztőt hozzáadva gyúrjunk sima tésztát. Formáljunk belőle cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. Ezután ismét alaposan dagasszuk át. A tésztát nyújtsuk ki, helyezzük margarinnal kikent sütőlapra, és további 30 percig hagyjuk kelni. A morzsakészítéséhez a lisztet, a mandulát, a cukrot és a margarint kézzel dolgozzuk darabosra, és szórjuk rá a kinyújtott tésztára. Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése