2126.
HOZZÁVALÓK:
6 dkg
margarin,
2,5 dkg
élesztő,
1 teáskanál
cukor,
2,5 dl tej,
50 dkg liszt,
4 dkg cukor,
só,
a morzsákhoz:
20 dkg
margarin,
25 dkg liszt,
25 dkg
feldarabolt mandula,
15 dkg cukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el az
élesztőt, és oldjuk fel a cukorral a langyos tejben. Meleg helyen letakarva 10
perc alatt futtassuk fel. Kissé olvasszuk meg a margarint, majd a lisztet, a
cukrot, a sót és az élesztőt hozzáadva gyúrjunk sima tésztát. Formáljunk belőle
cipót, takarjuk le, és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. Ezután ismét alaposan
dagasszuk át. A tésztát nyújtsuk ki, helyezzük margarinnal kikent sütőlapra, és
további 30 percig hagyjuk kelni. A morzsakészítéséhez a lisztet, a mandulát, a
cukrot és a margarint kézzel dolgozzuk darabosra, és szórjuk rá a kinyújtott
tésztára. Előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 percig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése