2121.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált
mandula,
15 dkg cukor,
5 tojássárgája,
3 tojásfehérje
1/2 csomag
vaníliáscukor,
1/2 csomag
sütőpor,
25 dkg liszt,
15 dkg zsír,
barackíz,
vaníliás
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze
a finomra darált mandulát, a cukorral, a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral,
a sütőporral elkevert liszttel, és a zsírral. Öntsük a tészta felét zsírozott
tepsibe egyenletes vastagon, széleit ujjainkkal elnyomkodva. Verjünk a tojásfehérjékből
kemény habot, és barackízzel vegyítve kenjük fel a tésztára. A habos rétegre rakjunk
a félretett tésztából ujjnyi vastag rácsot, és közepes tűznél süssük meg.
Tálaláskor hintsük meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése