2121.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált mandula,
15 dkg cukor,
5 tojássárgája,
3 tojásfehérje
1/2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
25 dkg liszt,
15 dkg zsír,
barackíz,
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a finomra darált mandulát, a cukorral, a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a sütőporral elkevert liszttel, és a zsírral. Öntsük a tészta felét zsírozott tepsibe egyenletes vastagon, széleit ujjainkkal elnyomkodva. Verjünk a tojásfehérjékből kemény habot, és barackízzel vegyítve kenjük fel a tésztára. A habos rétegre rakjunk a félretett tésztából ujjnyi vastag rácsot, és közepes tűznél süssük meg. Tálaláskor hintsük meg vaníliás porcukorral.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése