2120.
HOZZÁVALÓK:
1 kicsi,
kerek, töltetlen piskóta,
1 csomag
vaníliás pudingpor,
1/2 liter tej,
10 dkg
mazsola,
1 kupica rum,
1 citrom lereszelt
héja,
ízlés szerint
cukor,
2 dl bármilyen
gyümölcslé.
ELKÉSZÍTÉS:
A piskótát vágjuk
három lapba. Az alsó lapot tegyük bele egy kerek, a piskóta méretének megfelelő
mélyebb tálba. Öntözzük meg a gyümölcslé egyharmadával. Készítsük el a pudingot
az előírás szerint, keverjük bele a cukrot, a citromhéjat és a megmosott,
leszárazott mazsolát, majd miután kihűlt, a rumot is. A puding egyharmadát
kenjük rá a tálra rakott piskótára. Erre borítsuk a második tésztalapot, amit
ugyancsak locsoljunk meg a gyümölcslével. Kenjünk rá újabb réteg pudingot,
végül a harmadik tésztalappal fedjük be. Öntsük rá a maradék gyümölcslevet, kenjük
rá a pudingot, és letakarva tegyük hűtőszekrénybe. Legalább egy napig dermesszük,
ezután 4 cikkre vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése