2120.
HOZZÁVALÓK:
1 kicsi, kerek, töltetlen piskóta,
1 csomag vaníliás pudingpor,
1/2 liter tej,
10 dkg mazsola,
1 kupica rum,
1 citrom lereszelt héja,
ízlés szerint cukor,
2 dl bármilyen gyümölcslé.

ELKÉSZÍTÉS:
A piskótát vágjuk három lapba. Az alsó lapot tegyük bele egy kerek, a piskóta méretének megfelelő mélyebb tálba. Öntözzük meg a gyümölcslé egyharmadával. Készítsük el a pudingot az előírás szerint, keverjük bele a cukrot, a citromhéjat és a megmosott, leszárazott mazsolát, majd miután kihűlt, a rumot is. A puding egyharmadát kenjük rá a tálra rakott piskótára. Erre borítsuk a második tésztalapot, amit ugyancsak locsoljunk meg a gyümölcslével. Kenjünk rá újabb réteg pudingot, végül a harmadik tésztalappal fedjük be. Öntsük rá a maradék gyümölcslevet, kenjük rá a pudingot, és letakarva tegyük hűtőszekrénybe. Legalább egy napig dermesszük, ezután 4 cikkre vágva tálaljuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése