2129.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
1/2 csomag
sütőpor,
6 tojás,
10 dkg cukor,
a töltelékhez:
3 szelet
főzőcsokoládé,
15 dkg vaj (vagy
margarin),
20 dkg cukor,
2 tojás,
2 dl tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze
a lisztet a sütőporral. Habverővel keverjük ki a tojássárgáját a cukorral. Verjük
habbá a tojásfehérjét, keverjük össze a sárgájával, és a liszttel. Kivajazott
formában, közepesre előmelegített sütőben 15-20 percig süssük. Hűtsük ki és
vágjuk 3 lapra. A töltelék elkészítéséhez vágjuk apróra a csokit, amiből 3-4 evőkanálnyit
tegyünk el. Keverjük habosra a cukrot a vajjal, üssük bele a tojásokat, és addig
keverjük, míg krémszerűvé válik. Az első tortalapra kenjük a krém felét, szórjuk
meg csokival, majd a második lapot ráborítva ismét kenjük meg krémmel és
szórjuk meg csokival. A tetejére tegyünk tejszínhabot, szórjuk meg csokival. Jól
behűtve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése