Ads 468x60px

Pages

Négerfánk

2118.
HOZZÁVALÓK:
2,5 dl víz,
25 dkg liszt,
6 tojás,
5 dkg vaj,
csipetnyi só,
4 adag csokoládéöntet,
1 evőkanál porcukor,
2 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a vizet a vajjal, szórjuk bele a sót és a cukrot, majd adjuk hozzá a lisztet is. A masszát addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Közben folyamatosan keverjük. Miután a tűzről levettük, hagyjuk kissé lehűlni, majd egyenként keverjük bele a tojásokat. 180 fokra felhevített olajba két teáskanál segítségével rakjunk kis halmokat, és süssük meg 1-2 perc alatt. Csöpögtessük le a felesleges olajat, Hűtsük ki, és vágjuk félbe, majd vastagon kenjük meg a keményre vert tejszínhabbal. Két fél habos fánkot illesszünk össze és öntsük le a csokoládémártással, majd tegyük hűtőszekrénybe. Szúrjunk bele fogvájót, úgy tegyük az asztalra, és a porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése