Ads 468x60px

Pages

Afrikai narancslepény

95.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg búzaliszt,
5 dkg kukoricaliszt,
2 dl narancslé,
3 tojás,
1 narancs reszelt héja,
2 evőkanál méz,
10 dkg vaj vagy margarin,
csipetnyi só,
a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
a tetejére:
2 narancs,
3 evőkanál méz,
1 dl narancslé,
1 evőkanál citromlé.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojások sárgáját 8 evőkanál olvasztott, de már kihűlt vajjal, valamint a mézzel habosra keverjük, ezután apránként belekeverjük a narancslevet, majd hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Sóval és az egyik narancs reszelt sárga héjával ízesítjük, majd óvatosan, kézi habverővel beledolgozzuk a kétfajta lisztet. A massza sűrű palacsintatésztához hasonlít. Kikent kis teflonserpenyőben vagy palacsintasütőben 4 a szokásosnál vastagabb lepényt sütünk a masszából, oly módon, hogy csak az alsó felüket sütjük meg, azt is csak félig, vagyis annyira hogy a tészta éppen csak szilárduljon, de ne nagyon piruljon. Egy jó nagy tepsit kikenünk a vajjal, meghintjük a liszttel, és a 4 félig sült tésztát egymásmellé beletesszük. Előmelegített, forró sütőbe toljuk annyi időre, hogy a teteje is szépen megpiruljon. Közben összekeverjük a mézet, a citromlével és a narancslével, majd a már megsült tésztát meglocsoljuk vele. Ismét visszatesszük annyi időre, amíg a tészta beszívja az ízes levet. Tálalás előtt a narancsokat felszeleteljük és elhelyezzük a tetejükön.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése