Ads 468x60px

Pages

Különleges töltött szilva

78.
HOZZÁVALÓK:
1 adag a 76. recept szerint elkészített habos palacsintatészta,
50 dkg szilva,
3 evőkanál liszt,
minden szembe 1/4 dióbél vagy hámozott mandulaszem,
esetleg1-1 rumos mokkacukorszem,
a tetejére: fahéjas porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A szilvát megmossuk (ha van csumája rajtahagyjuk) de nem vágjuk egészen félbe, csak annyira hogy a magját ki tudjuk venni. A mag helyét 1-1 késhegynyi fahéjas porcukorral megszórjuk, a kiválasztott tölteléket belenyomjuk és a szilvát összeillesztve 1 hegyes fogvájóval átszúrjuk, hogy rögzítse. A szilvaszemeket a palacsintatésztába mártjuk, majd az olajsütőben 160 fokon 3 percig sütjük. Lecsöpögtetés után fahéjas porcukorral meghintjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése