100.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
csipetnyi só,
tejföl,
a töltelékhez:
20 dkg sovány főtt sonka,
20 dkg tehéntúró,
5 dkg vaj,
késhegynyi só,
2 tojásfehérje,
a nyújtáshoz: liszt,
a tepsi kikenéséhez: vaj,
a lekenéshez: tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A tojássárgájával, csipetnyi sóval, annyi tejföllel amennyit felvesz, közepesen kemény, omlós tésztává gyúrjuk. Hűtőszekrénybe téve addig pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük. Ehhez a sonkát megdaráljuk, a túrót villával összetörjük. A puha vajjal és csipetnyi sóval eldolgozzuk, majd a keményre vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A tésztát enyhén lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk. A tölteléket elosztva a tésztalapok közepére halmozzuk, majd egyenként batyuformára összehajtjuk, és megvajazott tepsibe rakosgatjuk. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal megsütjük. Melegen, hidegen egyaránt kitűnő teához, de borkorcsolyához is tálalhatjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése