Ads 468x60px

Pages

Pesti koch

71.
HOZZÁVALÓK:
6 zsemlye,
vörös bor,
2 kanál írósvaj,
12 tojás,
cukor,
fahéj,
szegfűszeg,
fekete cseresznye befőtt.

ELKÉSZÍTÉS:
Áztass be 6 zsemlyét vörös borba és kavarj le két kanál írósvajat egy nagy cseréptálba, kavarj hozzá 12 tojás sárgáját, cukrot, fahéjat és szegfűszeget, tedd bele az áztatott zsemlyét, melyet jól ki kell csavarni és szitán áttörni. Ha előbb ezt mind jól elkavartad, keverd bele a 12 tojás habbá vert fehérjének felét s tedd egy másik nagyobb lábasba, amelybe forró vizet tettél és így tedd az egészet a sütőbe és hagyd letakarva főni, amíg megkeményedik. Ekkor borítsd egy tálra, rakd a tetejébe a megmaradt habot, szórd meg befőtt fekete cseresznyével, tedd ismét a sütőbe, hogy a hab megkeményedjék és add föl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése