73.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg rizskása,
28 dkg rizskása,
1,5 l tej,
21 dkg írósvaj,
4 tojás,
10,5 dkg vaníliás cukor,
citromíz,
mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Tisztíttassék meg 28 dkg rizskása, mosassék meg és 1,5 l tejben nem egészen puhára főzessék meg. Veressék ezután 21 dkg írósvaj habosra s miután ehhez 4 tojás sárgája egyenként vegyíttetett, tétessék hozzá a kihűlt rizskása és 10,5 dkg cukor vaníliával és citromízzel is. Már ezután nagyon kevergetni nem szabad, hogy a kása szeme egész maradjon. Már most kenessék ki egy lábas írósvajjal, melybe a habart rizskása teendő; tedd ezt aztán a mérsékelten forró csőbe, hol szép barnássárgára süttessék meg; ezután töressék össze, mire megcukrozva asztalra föladható. Vegyíthetni e tésztát mazsolával és aprószőlővel is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése