Ads 468x60px

Pages

Saint-Honoré vaníliás krémmel

74.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
2,5 dkg cukor,
25 dkg liszt,
6-8 tojás,
vaníliás krém.

ELKÉSZÍTÉS:
Készíts vajas tésztából korongot; annak szélére rakj koszorút, melyhez a tészta következőleg készítendő: egy kasztrólba tégy 0,4 liter vizet, 10 dkg vajat, 2,5 dkg törött cukrot; tedd e keveréket tűzre és az első forrásnál vedd el onnan; ezután önts beléje 25 dkg lisztet, törd át szitán és kavard jól össze, tedd ismét tűzre mintegy 4 percig és kavard jól, de ügyelj, hogy a tészta ne ragadjon a kasztról fenekéhez; ha mégis megesnék, kasztrólt kell cserélni; most folytonos kavarás közben egész tojásokat kell belegyúrni, még pedig addig, míg a gyurma nyúlóssá nem válik (6-8 tojás elegendő). E tésztának fönnmaradt részéből golyókat készíts. A koronás korongot és a golyókat süsd meg a csőben, ezután engedd kihűlni. A korongot cukros mázzal (úgynevezett jéggel) vond be, úgyszintén a golyókat; az utóbbiakat helyezd el a koszorún egymás mellett sorban és töltsd meg az egészet vaníliás krémmel. Ugyancsak kávéskrém vagy csokoládéskrém is használható.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése