90.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg főtt fodros nagykocka,8 db tojás,
40 dkg cukor,
30 dkg liszt,
40 dkg margarin,
40 dkg magozott őszibarack,
csipetnyi sütőpor,
kevés só,
0,2 dl rum,
1 citrom reszelt héja,
vaníliás cukor,
5 dkg durvára vágott dió,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
2 evőkanál porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Szétválasztjuk a tojásokat, majd a sárgáját vajjal és a cukor felével habosra keverjük. Belekeverjük a vaníliás cukrot, a sütőport, a rumot, a citromhéjat, a sót, a lisztet, a kifőtt tésztát, végül a tojásfehérjékből a cukor másik felével felvert kemény habot. A tésztát kb. 5 cm magasságban a kivajazott és a morzsával megszórt tepsiben elegyengetjük, majd a tetejére helyezzük az előzőleg morzsában átforgatott, negyedelt barackokat. Az egészet megszórjuk dióval és 150 fokon 40 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, adhatunk mellé vaníliaöntetet és tejszínhabot is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése