Ads 468x60px

Pages

Banánsaláta tejszínhabbal

85.
HOZZÁVALÓK:
4 banán,
1 citrom leve,
1/2 dl rum vagy konyak,
cukor vagy édesítőszer,
1/2 zacskó csokoládés pudingpor,
4 dl tej,
1 teáskanál nesszkakaó,
2 dl tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
A banánokat meghámozzuk, és egyforma karikákra vágjuk. Mély salátástálba tesszük. A citromlevet az alkohollal összekeverjük, és kevés cukorral ízesítjük. Ezután rálocsoljuk a banánkarikákra. Jól átforgatjuk, hogy minden darabka gyümölcsöt átjárjon az ízes lé. Két órára lefedve tesszük a hűtőszekrénybe. Közben elkészítjük a csokoládémártást: a pudingport simára keverjük a tejjel, és kavargatva felforraljuk. Kevés cukorral, valamint a kakaóporral ízesítjük, és kancsóba öntjük. Időnként megkeverjük, hogy lehűljön. A banánsalátát közvetlenül fogyasztás előtt leszűrjük, és a banánt lapos üvegtálon elrendezzük. (A levét szódavízzel felöntve és jégkockával elfogyaszthatjuk). A keményre vert tejszínhabbal szépen körben feldíszítjük, és a mér kihűlt csokoládémártást rálocsoljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése