81.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
3,5 dkg porcukor,
6 dkg vaj,
3 tojássárgája,
1 tojás,
3 cl rum,
csipetnyi só,
1 evőkanál tejszín,
fehérbor ízlés szerint,
olaj a sütéshez,
porcukor meghinteni.
25 dkg liszt,
3,5 dkg porcukor,
6 dkg vaj,
3 tojássárgája,
1 tojás,
3 cl rum,
csipetnyi só,
1 evőkanál tejszín,
fehérbor ízlés szerint,
olaj a sütéshez,
porcukor meghinteni.
ELKÉSZÍTÉS:
Az összes hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, majd hűvös helyen 20 percig pihentetjük. A tésztát enyhén belisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, egyik harmadát behajtjuk a közepére, a lisztet gondosan lesöpörjük és a harmadik negyedet is ráhajtjuk a közepére, ezt az eljárást háromszor megismételjük (kinyújtjuk, összehajtogatjuk, leseperjük, újra kinyújtjuk stb.) úgy, hogy közben 20-20 percig pihentetjük a tésztát, majd késpengényi nagyságúra nyújtjuk és 6 négyzetet vágunk belőle derelyevágóval, ezután széltében több helyen bevagdossuk, de úgy hogy a tészta szélét ne vágjuk át, majd minden második csíkot főzőkanál nyelére fűzve tésztaszűrőbe tesszük és forró olajban világossárgára sütjük, ezt követően hűtjük, majd lecsepegtetjük, majd még melegen porcukorba forgatjuk. A többi tésztadarabbal hasonlóképpen járunk el.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése