88.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg finomliszt,2 tojás,
4 dl gyümölcsjoghurt,
1 narancs leve,
1-2 evőkanál porcukor,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál reszelt narancshéj,
só,
a sütéshez olaj,
a tetejére kevés porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
A joghurtot mély tálba öntjük, és simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg habosra felvert tojásokat és a lisztet, majd belekeverjük a porcukrot, a sütőport és 2 evőkanál olajat. Végül a narancslével és a narancshéjjal ízesítjük. Az egészet addig keverjük, míg egynemű massza nem lesz belőle. Mély serpenyőben vagy lábasban 3 ujjnyi olajat forrósítunk, amelybe egy kanállal adagolva, kis halmokat engedünk. Befedve sütjük az egyik oldalát. Ha a fánkok alsó fele megsült 2 villa segítségével megfordítjuk és a másik felét is pirosra sütjük, de már fedő nélkül. A fánkokat az olajból kiszedjük, papírtörölközőre rakjuk és még forrón porcukorral meghintjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése