72.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg vaj,
14 dkg vaj,
12 dkg liszt,
7 dl tejföl, vagy tej,
10 tojás,
12 dkg cukor,
vanília,
barack-, vagy málnalé.
ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszunk meg egy kasztrólban 14 dkg vajat, adjunk hozzá 12 dkg finom lisztet s futtassuk meg. Midőn a liszt habzani kezd, akkor folytonos keverés mellett, 7 dl tejfölt, vagy jó tejet öntsünk bele s mindezt addig habarjuk, míg a gyurma a kasztról falairól el nem válik, mit elérvén, megfőzzük s egy tálon kihűtjük. Akkor egy medencében 10 tojás sárgájával habosan megverjük, közéje keverünk vaníliával tört s átszitált 12 dkg cukrot s végre könnyedén 6 tojás fehérjének a habját. Most egy minta vajjal jól megkenetvén, beléje töltetik az egész gyurma s vagy 3/4 óráig gőzben főzetik vagy világos sárgára forró sütőcsőben megsüttetik. Végre egy tálra boríttatván, tetszés szerint barack-, vagy málnalével, vagy pedig bor- vagy tejsodóval körítjük, mi különben külön is feltálalható egy csészében.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése