101.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg finomliszt,5 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
2 dl aludttej vagy kefir,
30 dkg áttört, főtt burgonya,
só,
őrölt fehérbors.
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt fél dl langyos vízben felfuttatjuk, majd a liszttel, zsírral, aludttejjel, sóval, borssal jól összedolgozzuk. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük zsírral és krumplinyomón áttört burgonyát egyenletesen rászórjuk. Az egészet óvatosan háromba hajtjuk, és 20 percig pihentetjük. A hajtogatást még kétszer megismételjük, végül kb. 2 cm vékonyra nyújtva kiszaggatjuk, utána 20 percig kelesztjük. Tetejét tojással megkenve, előmelegített sütőben, közepes hőfokon szép pirosra sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése