93.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
20 dkg cukor,5 dkg margarin,
1 tojás,
2 evőkanál méz,
1 sütőpor,
2 dl tej.
A mázhoz:
20 dkg margarin,
6 evőkanál cukor,
3 evőkanál kakaó,
6 evőkanál tej,
1 csomag kókuszreszelék.
ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot, a margarint, az egész tojást, 2 evőkanál folyékony mézet habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, és a cukormasszához keverjük, majd a 2 dl tejjel hígítjuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és lassú tűznél megsütjük. Sütés után kockákra vágjuk és kihűtjük. Közben elkészítjük a mázat: a margarint felolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, kakaót és tejet. Felforraljuk, simára keverjük, majd rövid ideig hűtjük, majd a kihűlt kockákat a csokimázba forgatjuk, és kókuszreszelékbe mártjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése