Ads 468x60px

Pages

Schönbrunni koch

70.
HOZZÁVALÓK:
6 zsemlye,
fehér bor,
12 dkg írósvaj,
12 tojás,
citromhéj,
cukor,
mandula,
pisztácia.

ELKÉSZÍTÉS:
Hat zsemlyének a héját reszeld le és áztasd meg fehér borban; ezalatt kavarj le 12 dkg írósvajat habzásig 12 tojás sárgájával, tedd bele a zsemlyét, melyet előbb ki kell nyomni és finomra megvágni, adj hozzá még citromhéjat és cukrot, amennyit kíván, továbbá a 12 tojás fehérjének habbá vert felét. Ha ezt mind elkeverted, tedd egy formába, állítsd forró vízbe és hagyd letakarva főni, míg megkeményedik. Ekkor fordítsd egy tálba, takard be a hab másik felével, szórd meg vágott és pirosra festett mandulával, vágott pisztáciával, tedd a sütőbe, hogy a hab rászáradjon és így melegen add föl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése