Ads 468x60px

Pages

Cseresznyés pite

111.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
40 dkg liszt,
30 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
1 citrom lereszelt héja,
1 csomag vaníliás cukor,
a töltelékhez:
60 dkg cseresznye (fagyasztott, vagy befőtt is jó),
5 dkg darált dió,
5 dkg darált háztartási kekszmorzsa,
12 dkg cukor,
2 kávéskanál őrölt fahéj,
a tetejére: 1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval együtt gyorsan összegyúrjuk. A tésztát letakarva, hűtőszekrényben pihentetjük. A cseresznyét kimagozzuk, a dióval, a kekszmorzsával meg a cukorral összekeverjük, fahéjjal fűszerezzük. A tésztát elfelezzük, belisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, majd tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lánggal kb. 10 percig elősütjük. Utána a cseresznyés masszát egyenletesen ráterítjük. A tészta másik felével beborítjuk és a sütőbe visszatolva, változatlan lánggal kb. 30 perc alatt megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése