Ads 468x60px

Pages

Rossini kedvence

119.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
30 dkg cukor,
25 dkg cukor,
1 dl tej,
50 dkg liszt,
porcukor,
1 dkg élesztő,
75 dkg alma,
vaníliás cukor,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat üssük fel, adjuk hozzá a cukrot, és habverővel erősen verjük fel, amíg kemény és sűrű lesz. Ekkor keverjük el a felszeletelt, szobahőmérsékleten megolvadt vajjal és 30 dkg liszttel. Óvatosan kevergessük fakanállal. Alaposan dolgozzuk össze. Cseppenként adagoljuk a tejet, majd a maradék liszt és az élesztő következik. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk ki a magját és szeleteljük fel. Hintsük meg vaníliás cukorral és adjuk a tésztához. Kivajazott, liszttel vékonyan meghintett tortaformába helyezzük a készítményt. Süssük 45 percig 200 fokon. Ha kihűlt porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése