Ads 468x60px

Pages

Ízes bukta

117.
HOZZÁVALÓK:
kb 2 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
1 csapott mokkáskanál só,
7 dkg margarin,
1 citrom reszelt héja,
20 dkg barackíz.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, és 1 evőkanál lisztet meg ugyanannyi cukrot hozzáadva kovászt készítünk, amit kb. 15 perc alatt felfuttatunk. A többi lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojások sárgájával, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve jól bedagasztjuk. A tetejét egy kevés liszttel meghintjük és konyharuhával letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük. Utána finoman átgyúrjuk, újabb 20-25 percet kelesztjük, majd enyhén belisztezett deszkára borítjuk. A tésztát kisujjnyi vastag lappá nyújtjuk, és éles késsel 7 cm-es négyzetekre szabjuk. Mindegyik közepére 1-1 kávéskanálnyi lekvárt púpozunk, azután föltekerjük, és tepsibe rakosgatjuk. Kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal kb. 30 perc alatt megsütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése