Ads 468x60px

Pages

Tepertős-túrós derelye

131.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
35 dkg liszt,
só,
20 dkg tepertő,
bors,
1 evőkanál paradicsompüré,
2 teáskanál mustár,
2 dl tejföl,
pirospaprika,
10 dkg húsos szalonna.

ELKÉSZÍTÉS:
A lebőrözött tepertőt finomra daráljuk, borssal, mustárral, paradicsompürével ízesítjük és összekeverjük a villával áttört túróval. Lisztből, 4 tojásból, csipet só hozzáadásával nyújtható tésztát gyúrunk. A levestésztánál kissé vastagabbra kinyújtjuk, derelyevágóval kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepüket megtöltjük tepertőkrémmel, a széleket megkenjük felvert tojással, átlósan behajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk. A forró, sós vízben megfőzött derelyéket apróra vágott, kisütött szalonnára szedjük, a zsírjával meglocsoljuk. Tálalás előtt tejfölt teszünk rá, és pirospaprikával megszórjuk. A kifőtt derelyéket már ne kavargassuk, csak rázogassuk össze a szalonnakockákkal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése