122.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg élesztős vajas tészta,
10 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg darált dió,
10 dkg fahéjas porcukor,
5 dkg mandula,
5 dkg mazsola,
a szóráshoz: vaníliás porcukor.
60 dkg élesztős vajas tészta,
10 dkg vaj vagy margarin,
20 dkg darált dió,
10 dkg fahéjas porcukor,
5 dkg mandula,
5 dkg mazsola,
a szóráshoz: vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vaj vagy margarin felével, meghintjük a darált dióval (mákkal vagy kakaóval is készíthető), majd megszórjuk a fahéjas cukorral és a mazsolával. Feltekerjük, és éles késsel ujjnyi darabokra vágjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük, megöntözzük a maradék olvasztott vajjal vagy margarinnal és kizsírozott tepsiben szép pirosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése