127.
HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
2 dl tejföl,
4 dkg élesztő,
4 evőkanál cukor,
20 dkg margarin,
5 tojássárgája,
6 dkg porcukor,
1 l tej,
a töltelékhez:
40 dkg darált mák,
1 dl tejföl,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
1 citrom héja,
őrölt fahéj,
őrölt szegfűszeg.
1 kg liszt,
2 dl tejföl,
4 dkg élesztő,
4 evőkanál cukor,
20 dkg margarin,
5 tojássárgája,
6 dkg porcukor,
1 l tej,
a töltelékhez:
40 dkg darált mák,
1 dl tejföl,
20 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
1 citrom héja,
őrölt fahéj,
őrölt szegfűszeg.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet megszitáljuk, langyos helyen egy tálban fél óráig állni hagyjuk. Ez alatt kis edényben a tejfölből, az élesztőből és a cukorból kovászt készítünk, és langyos helyen megkelesztjük. Hozzáadjuk a lisztet és a felolvasztott margarint, a tojássárgáját, megszórjuk porcukorral és állandó keverés mellett jól kidolgozzuk. (annyi tejet adunk hozzá, hogy elváljon a gyúródeszkától) Se túl kemény se túl lágy ne legyen. A nagyobb méretű tálat liszttel meghintjük, beletesszük a tésztát és konyharuhával letakarjuk. 0 órán át kelesztjük. Kb. kétszeresére nő meg. A tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket (elkészítése, mint a bejgliknél), feltekerjük, kivajazott, kilisztezett tepsiben aranysárgára sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése