Ads 468x60px

Pages

Meggyes sütemény

129.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg barna cukor,
12+7 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás,
2,5 dl teljes kiőrlésű búzaliszt,
2 kávéskanál sütőpor,
1 dl tej,
15 dkg meggybefőtt,
15 dkg csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy őzgerincformát kikenünk zsiradékkal. A cukrot és 12 dkg vajat vagy margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a 2 tojást, addig kevergetjük, míg a cukor teljesen felolvad. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tejjel váltakozva a tojásos masszához adjuk, és jól kidolgozzuk. Elosztjuk benne a jól lecsepegtetett meggyet, és a formába töltjük. Közepesen meleg sütőben megsütjük, a formában kis ideig hagyjuk, majd rácsra borítjuk. A csokoládét darabokra tördeljük, hozzáadjuk a 7 dkg margarint, amikor már folyós simára keverjük és bekenjük vele a süteményt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése