130.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
11 dkg cukor,
3 tojás,
1 tojássárgája,
1,5 dl tej,
2,5 dl tejföl,
75 dkg szilva,
2 evőkanál porcukor,
2,5 dkg vaj vagy margarin,
2 dkg élesztő,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
só.
25 dkg liszt,
11 dkg cukor,
3 tojás,
1 tojássárgája,
1,5 dl tej,
2,5 dl tejföl,
75 dkg szilva,
2 evőkanál porcukor,
2,5 dkg vaj vagy margarin,
2 dkg élesztő,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
A meglangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet 6 dkg cukorral, sóval, a vajjal vagy margarinnal, a tojássárgájával együtt keverőtálba tesszük. Ráöntjük az élesztős tejet, majd sima tésztává gyúrjuk. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük. A megmosott szilvát kimagozzuk, és cikkekre vágjuk. A kelt tésztát még egyszer átgyúrjuk. Margarinnal kikent formába nyomkodjuk és ráhalmozzuk a gyümölcsöt. Az egész tojásokat felverjük, majd a cukorral és a tejföllel kikavarjuk. A krémet a szilvára öntjük, majd a lepényt előmelegített sütőbe toljuk, és nagy lángon kb. 30 percig sütjük. Porcukorral és őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése