118.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg rizs,
4 dl tej,
só,
15 dkg cukor,
6 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojás,
5 dkg mazsola,
1 citrom reszelt héja,
a tepsi kikenéséhez: vaj,
zsemlemorzsa.
20 dkg rizs,
4 dl tej,
só,
15 dkg cukor,
6 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor,
3 tojás,
5 dkg mazsola,
1 citrom reszelt héja,
a tepsi kikenéséhez: vaj,
zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
A rizst átválogatjuk, megmossuk, majd egy lábasba töltjük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és kevergetve főzzük. Közben a tejet felforraljuk. Amikor a rizs a vizet elfőtte, a tejet ráöntjük, kissé megsózzuk, 1 evőkanál cukorral ízesítjük, majd lefedve, kis lángon puhára pároljuk és hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a maradék cukorral, a vaníliás cukorral meg a tojások sárgájával habosra keverjük. Utána a rizst és a megmosott mazsolát hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. A masszát vajazott, morzsázott tepsibe töltjük és közepes lánggal kb. 40 percig sütjük. Kockára vágva, porcukorral megszórva, szörppel körülöntve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése