128.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg mazsola,
20 dkg ananászbefőtt,
20 dkg őszibarackbefőtt,
1 tasak csokoládé pudingpor,
2 tasak puncs pudingpor,
1,5 l tej,
ízlés szerint cukor,
3 csomag (3 dkg) zselatin,
1 teáskanál rumaroma,
8 db babapiskóta,
2-3 dkg mandulaforgács,
gyümölcs: kivi, barack
5 dkg mazsola,
20 dkg ananászbefőtt,
20 dkg őszibarackbefőtt,
1 tasak csokoládé pudingpor,
2 tasak puncs pudingpor,
1,5 l tej,
ízlés szerint cukor,
3 csomag (3 dkg) zselatin,
1 teáskanál rumaroma,
8 db babapiskóta,
2-3 dkg mandulaforgács,
gyümölcs: kivi, barack
ELKÉSZÍTÉS:
A mazsolát beáztatjuk, a gyümölcsöket lecsöpögtetjük, kisebb darabokra vágjuk. A pudingokat a csomagon található leírás szerint elkészítjük a tejjel, és ízlés szerint 3-4 evőkanál cukrot keverünk bele. A zselatint 1,5 dl vízzel felforraljuk, 2/3 részét a puncspudinghoz, a maradékot pedig a csokoládépudinghoz keverjük. A pudingokba arányosan elosztjuk az ananászt és a barackot, és a puncspudinghoz hozzáadjuk a rumaromát. A csokoládépudingot fél literes, a puncspudingot egy literes, hideg vízzel kiöblített formába töltjük, majd hűtőben megdermesztjük. Tálaláskor forró vízbe mártjuk a pudingformákat, a puncspudingot arra a tálra tesszük, amin tálalni szeretnénk, majd a csokoládépudingot a puncspudingra borítjuk. A pudingtortát körberakjuk a félbetört babapiskótákkal, tejszínhabbal, mandulaforgáccsal és gyümölcsökkel díszítjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése