Ads 468x60px

Pages

Sós apróságok

114.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
30 dkg liszt,
1 dl tejföl,
1 tojássárgája,
15 dkg ementáli vagy füstölt sajt,
késhegynyi só,
a nyújtáshoz:
liszt,
a tetejére:
1 tojás,
1-1 mokkáskanálnyi kömény és szezámmag.

ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyorsan cipóvá gyúrjuk. Hűtőszekrényben fél órát pihentetjük, ezt követően enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és újra a hűtőbe téve jól kidermesztjük. Ezután éles késsel különböző alakúra vágjuk, vagy kis formákkal kiszúrjuk. Tetejüket felvert tojással ismét megkenjük, majd mákkal, köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, a közepesnél kicsit erősebb lángon kb. 20 percig sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése