Ads 468x60px

Pages

Mazsolás cipócskák

112.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
5 dkg porcukor,
0,5 dl tej,
4 dkg élesztő,
18 dkg vaj,
6 dkg héjazott, szeletelt mandula,
6 dkg cukrozott citromhéj durvára vágva,
30 dkg mazsola,
1/2 citrom,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só.

ELKÉSZÍTÉS:
Langyos tejben, kevés liszttel elkeverve feloldjuk az élesztőt, majd meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük. Közben a szobahőmérsékletű vajat a vaníliás cukorral, porcukorral, pici sóval jó habosra kikeverjük, majd ezt a keveréket összedolgozzuk a megkelt élesztővel, liszttel, hogy sima tésztát kapjunk. Végül beledolgozzuk a mazsolát, cukrozott citromhéjat, fél citrom levét és reszelt héját, majd a tésztát letakarva kb. 1 óráig kelesztjük. A tésztát lazán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és további fél óráig kelesztjük. Ezután kisodorjuk hengerformára, amiből kb. 4 cm-es korongokat vágunk és lisztezett deszkán cipócskákat készítünk. A tepsit bekenjük vajjal, beszórjuk liszttel és egymástól kicsit távolabb berakjuk a cipókat. Tetejüket bekenjük tojássárgájával, hagyjuk megszáradni, majd sütés előtt még egyszer átkenjük. Előmelegített forró sütőben kb. 30 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése