Ads 468x60px

Pages

Ropogós rudacskák

126.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg rétesliszt,
1-1 késhegynyi só,
szódabikarbóna,
12 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt,
2 tojássárgája,
1 evőkanál tejföl,
a nyújtáshoz: liszt,
a tetejére: 1 tojássárgája.

ELKÉSZÍTÉS:
A sót és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a reszelt sajttal, a tojások sárgájával meg a tejföllel összegyúrjuk. Cipóvá formáljuk, és letakarva, hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük. Ezután belisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtjuk, derelyemetszővel csíkokra metéljük, a tetejüket pedig tojássárgájával megkenjük. Egy kevés reszelt sajttal meg is szórhatjuk. Tepsibe fektetjük és sütőbe tolva közepesnél erősebb lángon kb. 12 percig sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése