105.
HOZZÁVALÓK:
1,5 kg burgonya,só,
2 tojás,
20 dkg liszt,
1/2 mokkáskanál őrölt bors,
a szaggatáshoz: 1-2 evőkanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
A burgonyát alaposan megmossuk. A felét héjában enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. Amikor már langyos, meghámozzuk, áttörjük. A burgonya másik felét nyersen meghámozzuk és lereszeljük. Kb. 10 percig, állni hagyjuk, azután kinyomkodjuk. A főtt és a nyersen lereszelt burgonyát a tojásokkal meg a liszttel összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A masszából lisztes kézzel 12 egyenként kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk. 1,5 l enyhén sós vizet forralunk, és a gombócokat közepes lángon ebben megfőzzük. Végül leszűrjük, lecsöpögtetjük. Különböző mártásokkal leöntve tálalhatjuk, de túrót rámorzsolva és tejföllel meglocsolva is finom.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése