Ads 468x60px

Pages

Vargabéles

110.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg mazsola,
50 dkg tehéntúró,
3-4 evőkanál vaj vagy margarin,
1 citrom,
40 dkg hosszúmetélt,
só,
4 tojás,
10 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
5 dl tejföl,
1 csomag réteslap,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
a szóráshoz: vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A mazsolát fél órára langyos vízbe áztatjuk. A túrót krumplinyomón áttörjük. A vajat felolvasztjuk. A citromot alaposan megmossuk, megtörölgetjük. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük 1 evőkanál vajjal. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A mazsolát leszűrjük, kinyomkodjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a tejfölt és a mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, kanalanként a túrókrémhez adjuk, és az egészet lazán a tésztához keverjük. Vékonyan kikenünk vajjal egy közepes méretű mélyebb tepsit. A réteslapokat konyharuhára terítve széthajtogatjuk, vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, hogy össze ne ragadjanak. A tepsit kibéleljük 2 réteslappal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tésztát. Betakarjuk a másik 2, a tepsi méretére összehajtott réteslappal. A tetejét bekenjük a maradék vajjal. A sütőben kb. 40 perc alatt ropogósra sütjük, majd 10 percig pihentetjük. 4 nagyobb méretű kockára vágjuk, megszórjuk vaníliás porcukorral, és forrón, frissen kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése