Ads 468x60px

Pages

Cseh krémes

839.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
20 dkg cukor,
8 evőkanál feketekávé,
10 dkg darált dió,
20 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
5 dl tej,
1 csomag eperpuding,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1 tojássárgája,
a mázhoz:
10 dkg margarin,
1 tábla csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki a tojássárgákat 5 dkg cukorral, majd adjuk hozzá a sütőporral elegyített lisztet, a feketekávét, a diót, és óvatosan a közben a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjéket. Közepes tűzön süssük.
A krémhez kevés tejben keverjük el a vaníliával ízesített eperpudingot, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre a teljes mennyiségű tejben. Keverjük habosra a margarint a porcukorral, és a tojássárgájával, majd dolgozzuk össze a kihűlt pudinggal. A mázhoz olvasszuk fel gőz fölött a csokoládét, és keverjük el a margarinnal.
Kenjük meg a tésztát a krémmel, és tegyük hűtőszekrénybe. Miután megszilárdult, öntsük rá a csokoládémázat, és simítsuk el a krémen.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése