817.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
10 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
2 tojás,
2 dkg szalalkáli,
1 kis tejföl,
a krémhez:
6 dl tej,
1 csokoládépuding,
1 vaníliapuding,
30 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
1 tojás,
a tetejére:
csokoládémáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a szalalkálival, a porcukorral, és morzsoljuk el a zsírral. Adjuk hozzá a tojásokat és a tejfölt, majd dolgozzuk ki alaposan. Osszuk 4 cipóra, és hagyjuk addig pihenni, amíg a krémet elkészítjük.
A krémhez a pudingokat külön-külön főzzük sűrűre 3-3 dl tejjel. Keverjük ki gőz fölött a porcukrot a tojással, és miután kihűlt, keverjük hozzá a vajat. Az egyik feléhez apránként adjuk hozzá a csokoládé-, a másik feléhez a vaníliapudingot.
Pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát, és kikent sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük ki a lapokat. Az első lapot csokoládé-, a másodikat vanília-, a harmadikat újból csokoládé-, és a negyediket megint vaníliakrémmel kenjük meg. Pihentessük egy éjjel a hűtőszekrényben, és másnap öntsük le olvasztott vajjal elkevert étcsokoládéval.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése