Ads 468x60px

Pages

Őszibarack alagút

834.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
4 evőkanál liszt,
4 evőkanál cukor,
1 kávéskanál sütőpor,
a töltelékhez:
25 dkg túró,
5 evőkanál porcukor,
2 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál rum,
1 tejszínhabpor,
1 színtelen tortazselé,
6 őszibarack,
2 evőkanál cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A piskótatésztához keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, és elegyítsük össze a lisztet a sütőporral. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, és adjuk hozzá a cukros tojássárgákat. Alapos elkeverés után dolgozzuk bele lisztet. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük meg. Miután kihűlt, keverjük össze a túrót a porcukorral, a vaníliáscukorral, és a rummal, adjuk hozzá az elkészített tejszínhabot, végül keverjük bele a cukorral és 2,5 dl vízzel felforralt tortazselét. Béleljünk ki egy őzgerincformát folpackkal, rakjuk ki az oldalát széles piskótaszeletekkel, és váltakozva tegyük bele a túrókrémet, és a hámozott, felezett barackokat. Takarjuk be piskótával, és hűtőben dermesszük meg. Tálalás előtt vegyük le a folpackot, és szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése