Ads 468x60px

Pages

Olasz rétes

826.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg vaj,
50 dkg zsíros túró,
2 dl tejföl,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás,
5 dl tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el alaposan a lisztet a porcukorral, és a sütőporral, majd osszuk két részre. Kenjük ki a tepsit a vaj felével, és szórjuk bele a lisztes keverék felét. Morzsoljuk rá az áttört túrót, locsoljuk meg a tejföllel, szórjuk meg a vaníliáscukorral, és a liszt másik felével. Verjük fel kemény habnak a tojásfehérjéket, és adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat. Öntsük hozzá a tejet, keverjük össze alaposan, és borítsuk rá a tepsiben lévő anyagra. Reszeljük rá a maradék vajat, és előmelegített sütőben, közepes tűzön 40-45 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése