Ads 468x60px

Pages

Pécsi szelet

816.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 tojás,
10 dkg cukor,
5 dkg zsír,
1 evőkanál méz,
40 dkg liszt,
1 kiskanál szódabikarbóna,
3-4 evőkanál tejföl,
a krémhez:
5 dl tej,
4 evőkanál liszt,
20 dkg margarin,
30 dkg porcukor,
5 cl kaszinórum,
2 evőkanál kakaó, vagy
vaníliáscukor,
citrom,
a mázhoz:
12 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
diónyi vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük sűrű krémmé a tojásokat, a cukrot, és a zsírt a megolvasztott mézzel. Még langyosan keverjük bele a szódabikarbónával elegyített lisztet, és a tejfölt, majd dolgozzuk ki alaposan. Osszuk 3 részre, és pihentessük a hűtőben 1/2 órát. Nyújtsuk ki, és sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük ki.
Habarjuk el a tejben a lisztet, és főzzük sűrű krémmé. Keverjük ki a margarint a porcukorral, és a kihűlt krémet apránként adjuk hozzá. Tetszés szerint ízesíthetjük rummal és kakaóval, vagy vaníliáscukorral és citrommal. Töltsük meg a lapokat, és tegyük hűtőszekrénybe.
A mázhoz keverjük simára a porcukrot, a kakaót, és a vajat 2 evőkanál forró vízzel, és öntsük a tészta tetejére. Ha rumos-kakaós krémmel készítjük a tésztát, akkor ne tegyük rá a mázat, hanem szitáljunk rá porcukrot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése