833.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
35 dkg porcukor,
30 dkg kókuszreszelék,
10 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
3 evőkanál házi lekvár,
5 cl kaszinórum,
1 evőkanál kakaó,
35 dkg darált keksz,
1 csomag omlós keksz,
ribizlilekvár,
étolaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A fehér massza elkészítéséhez verjük fel kemény habbá gőz fölött a tojásfehérjéket 20 dkg porcukorral, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket. Barna masszához keverjük ki a vajat a maradék porcukorral, a tojássárgákkal, és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a lekvárt, a rumot, a kakaót, és a darált kekszet. Rendezzük el egy általunk választott formába az omlós kekszet, és kenjük meg a ribizlilekvárral. Citromfacsarót, vagy hasonló méretű tetszőleges formát kenjünk ki étolajjal, és nyomkodjuk a felső részébe a fehér, az alsó részébe a barna masszát. Óvatosan ütögessük ki, és állítsuk az előkészített omlós keksz tetejére.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése