Ads 468x60px

Pages

Káplán krémes

837.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
1 tojássárgája,
5 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1/2 csomag szalalkáli,
kevés tej,
a krémhez:
5 dl tej,
3 tojás,
20 dkg porcukor,
4 dkg liszt,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Oldjuk fel a szalalkálit kevés cukrozott tejben. Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, és gyúrjuk össze alaposan a többi hozzávalóval. Osszuk 3 részre, nyújtsuk ki, és zsírozott sütőlapon, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük.
A krémhez verjük kemény habbá a cukor felével a tojásfehérjéket. Főzzük sűrűre a tejben a tojássárgákat, a lisztet, a vaníliáscukrot, és a cukor másik felét. Keverjük a tojáshabot a főtt krémhez, és melegen töltsük meg a tésztalapokat. Tálaláskor szitáljuk meg porcukorral, és vágjuk kockákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése