825.
HOZZÁVALÓK:a tésztához:
5 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 citrom lereszelt héja,
3 tojás,
25 dkg darált dió,
2 dl tej,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
3 tojássárgája,
25 dkg porcukor,
1 citrom leve.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a margarint, a porcukorral, és a citrom héjával, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és a darált diót. Újból keverjük simára, és ezt követően dolgozzuk el a tejjel, a liszttel elkevert sütőporral, és a tojásfehérjék keményre vert habjával. Sütőpapírral bélelt tepsiben, lassú tűzön süssük. Miután kisült kenjük meg a sütés alatt összeállított krémmel. A tojássárgákat keverjük 20 percen át a porcukorral, és a citromlével. Miután rákentük a tésztára, 1/2 óráig hagyjuk rajta száradni, és csak ezután szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése