Ads 468x60px

Pages

Orléans-szelet

821.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
ízlés szerint választott lekvár,
20 dkg cukor,
2 dkg kakaópor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, majd adjuk hozzá a porcukrot, és a tojást. Formáljuk hengerré, és osszuk 3 részre. Sodorjunk az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat, és nyújtsuk ki 3 mm vastagságú, nagyjából 12 cm széles lapokká. Csavarjuk fel a lapokat nyújtófára, tegyük a sütőbe, és közepes tűzön külön-külön süssük meg őket. Sütés előtt szurkáljuk meg egy villával, hogy a tészta fel ne hólyagosodjon. Kenjük meg a még meleg lapokat lekvárral, és ragasszuk össze a 3 lapot. 20 dkg cukorból készítsünk fondant-t, amit színezzünk meg 2 dkg kakaóporral, és ezzel vonjuk be a tésztát. A tésztát hosszú, keskeny szeletekre vágjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése